TARİH: 19 Aralık 2009
GAZETE/DERGİ: Birgün
Kırık dökük hayatlara pırıl pırıl reklam estetiği…
BİRİNİN mesleği durmadan konuşmak, diğeri ise dilsiz. Zeynep bir çağrı merkezinde çalışıyor, Onur ise aslında web tasarımcısı olmasına rağmen kütüphanecilik yapıyor.
Onur’un mesleğini yapmama nedeni engelli olmanın insan ilişkilerinde çıkaracağı sorunlarla boğuşmak istememesi.
KİŞİLİK SORUNLARI
Onur’la Zeynep bir partide tanışıyorlar ve hiç konuşmayan Onur, laf dinlemekten boğulmuş Zeynep’e ilaç gibi geliyor. Ama tabii ki mutlu aşk yoktur. Üstüne üstlük özel koşulları da olan bir aşktır bu. Zeynep’in arkadaşları, sağır bir çocuklukla birlikte olmasını Zeynep’e, belki de kendilerine yakıştıramazlar.
Zeynep bir yandan ilişkisi için mücadele ederken diğer yandan da iş yerinde insani koşullarda çalışabilmek için bir mücadeleye girişir. Onur’un bu mücadeleye katkıda bulunmaya çalışması, asabi kişiliği nedeniyle, daha büyük sorunlara yol açar.
Baş rollerde Saadet ışıl Aksoy ve Mert Fırat çok iyiler. Önemli konuları ele alan, eli yüzü düzgün bir film ‘Başka Dilde Aşk’. En önemli kusuru fazla reklam estetiğine dayalı oluşu.
Bu kadar kırık dökük hayatlar süren insanların yaşadıkları ortamların bu kadar pırıl pırıl olması insanı rahatsız ediyor ve filmin kahramanlarından uzaklaştırıyor.
‘Başka Dilde Aşk’ en son Bursa İpek Yolu Film Festivali’nde Siyad jürisi tarafından ‘en iyi film’ seçildi, ayrıca ana jüri Saadet Işıl Aksoy’u en iyi kadın oyuncu ödülüne layık gördü.